Oogstdag 2022

Op zaterdag 24 september 2022 is de jaarlijkse Oogstmarkt gehouden op ons complex. Een gezellige bijeenkomst voor alle tuinders, waar er diverse hapjes en drankjes zijn gemaakt door de tuinders met hun oogst. Ondanks het weer en de nationale burendag was de opkomst niet slecht.

Elk jaar wordt er een thema gekozen of speelt een groente de hoofdrol. Dit jaar waren de Pompoen en de Lauki in de hoofdrollen. Er kon gesmuld worden van onder andere een Lauki soep, geroosterde Pompoen, diverse muffins met Pompoen en Lauki en een heerlijke Pompoen chilli.

Een vaste traditie is de Pompoen wedstrijd. Er waren uiteindelijk 5 kanshebbers om de wedstrijd te winnen.

Het wegen van de pompoenen ging niet zonder slag of stoot en was eigenlijk best een hilarische bezigheid. De meetapparatuur ging niet verder dan 50 kilo, dus het meetlint moest ingezet worden. De winnaars hebben een cadeaubon van E 20,00, E 15,00 en
E 10,00 ontvangen die zij kunnen besteden bij de Welkoop.

Ook heeft één van onze tuinders een workshop Zuurkool maken gegeven. Wat zullen er komende winter veel tuinders smullen van hun eigen gemaakte zuurkool van de kolen die zij zelf hebben gekweekt.

Volgend jaar is er weer een Oogstdag maar voor het zover is zijn er nog tal van andere activiteiten die er worden georganiseerd, onder andere de jaarlijkse IJsheiligenmarkt.

Reacties zijn gesloten.