Mest, Compost en Champost

oktober 12th, 2022

Ook dit jaar is het weer mogelijk om via de vereniging mest, compost en champost te bestellen. De prijs voor alle grondverbeteraars is E 1,50 per kruiwagen.

Om te bestellen kunt u een mailtje sturen naar secretaris@hetgeldersehout.nl

De mest wordt geleverd op vrijdag 21 oktober 2022. Van de compost en champost is nog geen leveringsdatum bekend.

Oogstdag 2022

oktober 4th, 2022

Op zaterdag 24 september 2022 is de jaarlijkse Oogstmarkt gehouden op ons complex. Een gezellige bijeenkomst voor alle tuinders, waar er diverse hapjes en drankjes zijn gemaakt door de tuinders met hun oogst. Ondanks het weer en de nationale burendag was de opkomst niet slecht.

Elk jaar wordt er een thema gekozen of speelt een groente de hoofdrol. Dit jaar waren de Pompoen en de Lauki in de hoofdrollen. Er kon gesmuld worden van onder andere een Lauki soep, geroosterde Pompoen, diverse muffins met Pompoen en Lauki en een heerlijke Pompoen chilli.

Een vaste traditie is de Pompoen wedstrijd. Er waren uiteindelijk 5 kanshebbers om de wedstrijd te winnen.

Het wegen van de pompoenen ging niet zonder slag of stoot en was eigenlijk best een hilarische bezigheid. De meetapparatuur ging niet verder dan 50 kilo, dus het meetlint moest ingezet worden. De winnaars hebben een cadeaubon van E 20,00, E 15,00 en
E 10,00 ontvangen die zij kunnen besteden bij de Welkoop.

Ook heeft één van onze tuinders een workshop Zuurkool maken gegeven. Wat zullen er komende winter veel tuinders smullen van hun eigen gemaakte zuurkool van de kolen die zij zelf hebben gekweekt.

Volgend jaar is er weer een Oogstdag maar voor het zover is zijn er nog tal van andere activiteiten die er worden georganiseerd, onder andere de jaarlijkse IJsheiligenmarkt.

Maarten en Piet in de Flevopost

oktober 4th, 2022

In de Flevopost van woensdag 28 september 2022 staat een leuk interview met onze eigen Maarten en Piet.

In het interview vertellen zij enthousiast over hun moestuin en zijn vooral enthousiast over het kraampje wat er staat voor het toegangshek van pad 4. In het kraampje wordt door de tuinders oogst neergelegd om te delen met de buurtbewoners. Een enkele keer levert dat Maarten en Piet een heerlijke appeltaart op. Een lekkere traktatie bij de koffie waar zij hun ochtend mee starten op ons fijne complex.

Het interview is dan weer mede tot stand gekomen door de moestuinburen van Piet. En zo is het mooi dat de contacten onderling zo hartelijk is.

Het interview is de lezen in de Flevopost van 28 september op pagina 15 en online via https://flevopost.nl/lelystad/Volkstuin-verbindt-mensen-met-elkaar-27949412.htm

Corona maatregelen

mei 1st, 2022

Ook op het Gelderse Hout ontkomen we niet aan de richtlijnen m.b.t. het Covid-19 virus, de landelijke richtlijn zullen we dan ook blijven volgen.

De plantenruilochtend gaat dit jaar door, op 14 mei 2022,.van 10 tot 12 uur